Album Mockup Sticky
Mockup  Sticky    
album kecil album besar album lanskap + besi angle

Inginkan album sticky yang lebih menarik dengan kulit album mengikut citarasa sendiri? Album mock-up (wrapping album) adalah jawapannya.  Kulit depan dan belakang album sticky dibalut dengan gambar direkabentuk sendiri bagi menghasilkan album lebih menarik. Latarbelakang dalam album hitam atau putih terpulang kepada pilihan anda. Gambar dilekatkan kepada setiap halaman dengan menggunakan pelekatnya sendiri (self adhesive). Terdapat kepingan plastik di setiap halaman untuk melindungi gambar. Setelah dilekatkan, gambar tidak digalakkan untuk dikeluarkan atau diubah kedudukannya. Ini adalah kerana kualiti gambar (terutama permukaan atasnya) akan terjejas. Sentiasa menyimpan album pada suhu bilik. Gambar yang ditampal biasanya bersaiz 4R dan 8R. Untuk persembahan yang lebih cantik, sekiranya latarbelakang album berwarna putih,  gambar 4R yang anda dicetak seeloknya mempunyai border bewarna hitam dan sekiranya album latarbelakang bewarna hitam, gambar yang dicetak pula perlu mempunyai border putih. Kedua-dua border samada hitam atau putih juga boleh dihasilkan semasa proses printing.

Inginkan album sticky yang lebih menarik dengan kulit album mengikut citarasa sendiri? Album mock-up (wrapping album) adalah jawapannya.  Kulit depan dan belakang album sticky dibalut dengan gambar direkabentuk sendiri bagi menghasilkan album lebih menarik. Latarbelakang dalam album hitam atau putih terpulang kepada pilihan anda. Gambar dilekatkan kepada setiap halaman dengan menggunakan pelekatnya sendiri (self adhesive). Terdapat kepingan plastik di setiap halaman untuk melindungi gambar. Setelah dilekatkan, gambar tidak digalakkan untuk dikeluarkan atau diubah kedudukannya. Ini adalah kerana kualiti gambar (terutama permukaan atasnya) akan terjejas. Sentiasa menyimpan album pada suhu bilik. Gambar yang ditampal biasanya bersaiz 4R dan 8R. Untuk persembahan yang lebih cantik, sekiranya latarbelakang album berwarna putih,  gambar 4R yang anda dicetak seeloknya mempunyai border bewarna hitam dan sekiranya album latarbelakang bewarna hitam, gambar yang dicetak pula perlu mempunyai border putih. Kedua-dua border samada hitam atau putih juga boleh dihasilkan semasa proses printing.

Senarai harga 

Album kecil
Saiz album = 13 inci  x 13 inci (lebar x tinggi)
Kuantiti gambar bersaiz 4r yang boleh dimuatkan = max 160 keping
Harga  = RM 98.00

Album besar
Saiz album= 15 inci  x 15 inci (lebar x tinggi)
Kuantiti gambar bersaiz 4r yang boleh dimuatkan =  max 240 keping 
Harga = RM 150.00

Album lanskap
Saiz =  15 inci x 10.5 inci (lebar x tinggi)
Kuantiti gambar bersaiz 4r yang boleh dimuatkan = max 160 keping
Harga = RM 110.00

 

Muat turun template album

File perlu 'unzip' terlebih dahulu

** kami juga menyediakan khidmat design cover album
** harga diatas tidak termasuk design / rekabentuk mockup, cetak gambar dan kos penghantaran.

 

Panduan Penyediaan Rekabentuk Abum

 

Salam dan selamat sejahtera semua...

Bagaimana menyediakan layout untuk mockup album?

Terdapat tiga saiz yang kami tawarkan untuk mockup album.

1. Album kecil

2. Album besar

3. Album lanskap

Sekarang saya akan terangkan bagaimana untuk menyediakan design layout untuk mockup album dengan menggunakan perisian Adobe Photoshop. Saya akan merekabentuk mockup untuk album kecil.  Diingatan, ini adalah template lama.  Bagi template baru, terdapat 3 fail iaitu rear, front dan center.jpg. Rekabentuk atas template berkenaan. Caranya adalah lebih kurang sama seperti tutorial ini. 

1. Untuk memudahkan rekabentuk, template layout dengan 'guide' telah disediakan.  Anda boleh muat turun template kosong dalam format jpg.  Sila muat turun disini. Klik kanan dan save target as.

file perlu 'unzip' terlebih dahulu

2. Jika anda telah memuat turun mockupAlbumKecil.jpg, buka imej dalam adobe photoshop.  Sila pastikan resolusi untuk imej adalah 300pixel/inch dengan klik image--> image size. perhatikan juga saiz imej berkenaan.  Sila rujuk imej dibawah.

2. Garisan hijau 1.5" dari tepi merupakan garis sempadan lipatan kulit album. Manakala garisan tengah pula merupakan tulang bagi album.  Gambar perlu berada diruangan tengah dan tulisan tidak terlalu tepi dengan garis sempadan lipatan.

3.  Anda boleh merekabentuk mengikut kreativiti anda.

Contoh rekabentuk yang telah saya buat.

4.  Save dalam jpg. Imej telah sedia untuk dicetak dan dibalut pada sticky album dan inilah hasilnya...

 

Selamat mencuba dan jumpa lagi...

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Penghantaran fail

Penghantaran file / artwork secara online (24 jam) adalah melalui

  • email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

Pembayaran

Nama : Lanida Creative

Nombor akaun : 562834607818

Nama : Azlan bin Burok

Nombor akaun : 06050052536521

Cheque berpalang atas nama syarikat "Lanida Creative Enterprise"

Hantarkan pesanan